(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Švédský tvarohový koláč
Potřebné ingredience
těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva
nádivka: 3 tvarohy, 2 celá vejce, 350 ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu (nemusí být), 1 vanilkový pudinkový prášek a může být i citrónová kůra
100 - 150 g Hery nebo másla
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá 3 tvarohům. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nasypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase nasypeme sypkou směs. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery nebo másla (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do tvarohu je možné přimíchat drobné ovoce nebo třeba na drobno nakrájené kompotované broskve (to dělám já).
Buchtu je nutné nechat do druhého dne uležet, aby tvaroh ztuhnul a prosákla se pořádně i spodní vrstva. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. Buchtu je lépe péct v menším pekáčku, když se dá na normální plech, tak to není ono, je moc nízká.
Recept jsem dostala od kamarádky a opravdu mě nadchnul - jeho příprava je tak jednoduchá, že ho můžete v pohodě chystat i s malými dětmi, které mohou pomáhat (a jsou z toho nadšené) a navíc výborně chutná (nahoře vytvoří jakoby drobenku...).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá 3 tvarohům. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nasypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase nasypeme sypkou směs. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery nebo másla (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do tvarohu je možné přimíchat drobné ovoce nebo třeba na drobno nakrájené kompotované broskve (to dělám já).
Buchtu je nutné nechat do druhého dne uležet, aby tvaroh ztuhnul a prosákla se pořádně i spodní vrstva. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. Buchtu je lépe péct v menším pekáčku, když se dá na normální plech, tak to není ono, je moc nízká.
Recept jsem dostala od kamarádky a opravdu mě nadchnul - jeho příprava je tak jednoduchá, že ho můžete v pohodě chystat i s malými dětmi, které mohou pomáhat (a jsou z toho nadšené) a navíc výborně chutná (nahoře vytvoří jakoby drobenku...).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rozinka123
(upraveno)
26. 2. 2011, 21:47
Jednoduchý a výborný!
moschus
(upraveno)
8. 2. 2009, 20:19
Jé ten děláme u nás velmi často.Všem ho doporučuji.Je vynikající
Jitule64
(upraveno)
8. 2. 2009, 20:11
Taky dělám, ale říkám tomu "Tvarohová buchta bez těsta" http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2953 Výborná záležitost!!! Je to stejné.
MazelBoruvka
(upraveno)
8. 2. 2009, 20:05
tenhle recept jsem už dostala jednou od kamarádky a byla to nejúžasnější buchtička, málem sem se jí užrala..lehký a výborný!! Doporučuji!!